Watch Nederland

Wie jullie zijn/ wat jullie doen

Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingsituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Dat doen we samen met familie, omgeving en andere organisaties. Dit doen wij over de hele wereld, maar sinds een aantal jaar ook in Nederland. Met het programma WATCH NL wordt de seksuele & criminele uitbuiting van minderjarigen (digitaal) bestreden en hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Terre des Hommes CyberUnit.

Waarom Den Haag?

Het hoofdkantoor van Terre des Hommes staat in hartje Den Haag op de Zoutmanstraat. Daarnaast is Den Haag natuurlijk een centrale stad in Nederland, maar ook in de wereld. Voor Terre des Hommes de ideale locatie om ondersteuning te bieden aan al hun projecten.

Waarom de HSD campus?

Voor Terre des Hommes is het van belang we middenin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Cybersecurity zitten. Op de HSD gebeurt het! Terre des Hommes is afhankelijk van bedrijven die met de nieuwste technieken en tools een bijdrage kunnen en willen leveren aan de strijd tegen seksuele en criminele uitbuiting van minderjarigen en die bedrijven vinden we op de HSD.

Bekijk video


Watch Nederland

Contactgegevens

  • Saskia de Jong & Jasper Iking

Saskia de Jong is manager van de CyberUnit. Naast deze functie is zij particulier onderzoeker en heeft zij een verleden bij de opsporing van de Koninklijke Marechaussee.

Jasper Iking is de projectleider van WATCH NL. Hij is opgeleid als criminoloog en heeft zeven jaar bij de politie gewerkt op de afdeling Mensenhandel.

 

Contact

HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN The Hague
The Netherlands

T: +31 (0)70-2045180
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Google Maps