Nieuwe community stagiaire HSD Campus

Nieuwe community stagiaire HSD Campus

Nieuwe community stagiaire HSD Campus 

Hallo beste lezers mijn naam is Michael ik ben student aan de Haagse Hogeschool en zal de komende maanden de nieuwe stagiaire zijn bij gemeente Den Haag en de gezellige HSD Campus. Eind september heb ik te horen gekregen dat ik stage mocht lopen bij Gemeente Den Haag en HSD Campus. Wat fanatisch nieuws is, aangezien de coronamaatregelen die door de overheid werd ingevoerd  diverse stage mogelijkheden enorm beperkte en waar zelfs stageplekken compleet geannuleerd werden. Vele studenten in het hele land hadden te kampen met een studieachterstand en tegelijkertijd accelereerde de digitalisering en cyber navigatie van het onderwijs in Nederland massaal richting onze laptops en mobiele telefoons waardoor onze digital connectivity een grote boost kreeg. 

Gelukkig zijn de coronamaatregen versoepeld en kunnen vele studenten hun nieuw schooljaar weer gelukkig fris, fysiek en digitaal beginnen met hun stages en andere diverse studie ontwikkelingen.  Dat digitale is een woordgrapje maar het laat wel een indicatie zien dat de realiteit door de coronapandemie enorm heeft ingehakt sociaal, psychologisch en digitaal. Niet alleen in Nederland maar ook op Europese niveau hebben we kunnen waarnemen hoe de wereld voor een gedeelte  stil stond en hoe massaal actief studenten, bedrijven, professionals, medici en vele andere online actief waren.  Alhoewel digitalisering vele voordelen heeft, brengt het ook schaduw gevaren met zich mee. Met vraagstukken over hoe wie heeft inzicht onze privé informatie ? Hoe bestrijden we cybercriminaliteit?  Wie leest onze berichtjes mee? Hoe beschermen we privé data in cruciale sectoren als de gezondheid, telecom en financiële sector? Hoe gebruiken diverse actoren het internet om informatie te manipuleren en te saboteren ? Hoe gaan we om met cyberbedreigingen vanuit Rusland en China ? Welke initiatieven kunnen worden ondernomen om de economische competitiviteit  ? Hoe gaan we om met de nieuwe technologische ontwikkelingen zoals A.I, 5G of de conceptualisatie van 6G-netwerk ?
Als stagiaire zal ik nieuwe aanvullingen geven aan het HSD Campus team als community manager en samen met jullie interessante activiteiten ontwikkelen om meer levendigheid te creëren. Waarbij diverse raakvlakken elkaar kruisen vanuit een Europese, geopolitieke, economische, technologische en creatieve oogpunt. Om de diverse veiligheidsuitdagingen te bespreken en kennis te delen over cyberveiligheid, nationale, stedelijk en Europese veiligheid. Natuurlijk zal er ook gezellig genetwerkt worden om elkaar beter te leren kennen om leuke en productieve HSD campus team op te bouwen.
Ik zal eindigen om de maand van #CyberSecMonth 2021 te initiëren met de gezegde "It takes a code a build a network "

Michael Abedi

 

Contact

HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN The Hague
The Netherlands

T: +31 (0)70-2045180
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Google Maps