Skip to main content

De Haagse Hogeschool

Globalisatie, migratie en technologische vooruitgang hebben grote veranderingen teweeggebracht in onze samenleving, zowel nationaal als internationaal. Deze ontwikkelingen hebben de samenleving ook nieuwe uitdagingen gebracht op het gebied van informatietechnologie, bestuur en veiligheid. Den Haag is bij uitstek de internationale stad van Vrede, Recht en Veiligheid. Dat is waarom De Haagse Hogeschool gekozen heeft voor ‘Goed Bestuur voor een Veilige Wereld’ als één van haar onderzoek platforms.

De Haagse Hogeschool heeft als doel om haar rol als betrouwbare kennispartner op dit gebied verder vorm te geven door middel van een internationale en dynamische omgeving en door zowel toegepast onderzoek als evenementen die georganiseerd worden door docenten, leraren, studenten en externe partners. In samenwerking met verscheidene partners in de regio, zoals Security Delta (HSD), The Hague Academic Coalition, The Institute for Global Justice and UPEACE, kan een stabiele en stimulerende werk- en leeromgeving worden aangeboden aan een diverse studentenpopulatie. 

De focus ligt op de interdisciplinaire samenwerking met en tussen:

 • Faculteiten en studenten;
 • De overheid, internationale instituties, industrie; en
 • Andere kennis- en onderzoeksinstituten.

Door samen te werken kan De Haagse Hogeschool haar rol als betrouwbare kennispartner verder vormgeven en hebben lectoren, docenten en studenten de kans om met oplossingen te komen voor maatschappelijke vraagstukken en problemen. 

In de veiligheidssector heeft De Haagse Hogeschool het ‘Centre of Expertise Cyber Security’ opgericht, welke zich bezig houdt met:

 • het bouwen en borgen van kennis, inzicht en expertise op het gebied van cybersecurity
 • resultaten en producten toepassen met en voor organisaties die deze inzichten nodig hebben
 • het verbeteren van onderwijs op het gebied van cybersecurity.

Het is van groot belang voor Nederland om de kennis en expertise op het gebied van cybersecurity te blijven ontwikkelen, door het ontwikkelen van de allernieuwste training en innovaties in dit vak en door onderzoek te doen. Deze kennisinfrastructuur moet inter(nationale) overheden, bedrijven en instellingen bij elkaar brengen en netwerken vormen om te anticiperen op de uitdagingen van een snel veranderende omgeving. 

Prestaties

 • De Haagse Hogeschool is de enige hogeschoolinstelling in Nederland die een bachelor aanbiedt die geheel gericht is op cybersecurity en een onderzoeksgroep genaamd ‘Cyber Security & Safety’.
 • De Haagse Hogeschool is één van de oprichters van de Cyber Security Academy, welke een ‘Executive Master Cyber Security’ aanbiedt en met welke er momenteel een ‘Master Cyber Security Professional’ is opgezet. 
 • De Haagse Hogeschool maakt deel uit van de grote IT-industrie van de regio Den Haag en neemt deel aan Security Delta (HSD). 

In het kort, De Haagse Hogeschool heeft een optimaal startpunt om met de uitdagingen van cybersecurity om te kunnen gaan met

 • ‘Goed Bestuur voor een Veilige Wereld’ als één van haar onderzoek platforms. De Haagse Hogeschool sluit perfect aan bij Den Haag als de internationale stad van Vrede, Recht en Veiligheid. 
 • het Centre of Expertise Cyber Security met welke De Haagse Hogeschool direct meer effect geeft aan de collegestrategieën voor het wereldburgerschap en netwerkcollege.

Over the Cyber Security Academy

De Haagse Hogeschool, Universiteit Leiden en de TU Delft hebben hun kennis en expertise in onderwijs voor professionals in dit vakgebied samengebracht in de Cyber Security Academy (CSA) in Den Haag. Geleerden en docenten aan de CSA vertalen samen met experts uit de private en publieke sector, cybersecurity gerelateerde problemen in een gevarieerd aanbod van multidisciplinaire leertrajecten voor hoogopgeleide professionals. 

De CSA initieert en stimuleert de ontwikkeling van en houdt toezicht op de uitvoering van innovatieve Master diploma programma’s, meerdere kortere cursussen, masterclasses en op maat gemaakte trajecten op het gebied van cybersecurity. Voor meer informatie over de CSA neem contact op met Mireille Snels, programma manager van CSA, viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Contactgegevens

 • Lourens P. van der Linden
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Contact

HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN The Hague
The Netherlands

T: +31 (0)70-2045180
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Google Maps