Skip to main content

GFCE

Wat is het GFCE en wat doen we?

Het Global Forum on Cyber Expertise (GFCE) is een groep met meer dan 115 leden en partners uit alle delen van de wereld, gericht op de wereldwijde versterking van "cyber capacity and expertise". Het GFCE wil een pragmatisch, actiegericht en flexibel platform zijn voor internationale samenwerking om overlapping en duplicatie van inspanning te voorkomen bij de opbouw van een cyber capacity ecosysteem, om zo een open, vrije, vreedzame en veilige digitale wereld te verzekeren.

Als een wereldwijd platform dat overheden, internationale organisaties, niet-gouvernementele organisaties, de burgersamenleving, bedrijven, de technische en universitaire gemeenschappen omvat draagt het GFCE wereldwijd bij aan de opbouw van cyber capacity via de GFCE Working Groups, Cybil Knowledge Portal, de Clearing House functie en praktijkgerichte GFCE initiatieven. Onze missie is de wereldwijde versterking van cyber capacity en expertise door middel van internationale samenwerking.

Waarom Den Haag?

Het GFCE is opgericht tijdens de Global Conference on Cyber Space die in 2015 in Den Haag werd gehouden, ter ondersteuning van de opbouw van cyber capacity en de effectievere coördinatie van de bestaande internationale inspanningen. Het GFCE is opgezet door 42 overheden, bedrijven en internationale organisaties, waaronder de Nederlandse overheid. Het GFCE secretariaat, het operationele en logistieke orgaan van de organisatie, is dan ook in Den Haag gevestigd. Er zijn veel internationale fora en organisaties gevestigd in deze stad, die dan ook de titel "Internationale stad van vrede, recht en veiligheid" draagt.

Waarom de HSD Campus?

The Hague Security Delta Campus is de thuisbasis van innovatieve organisaties die kennis willen verzamelen en producten en diensten ontwikkelen die bijdragen aan een veiligere wereld. De HSD Campus heeft voldoende werk- en vergaderplekken, en een omgeving die bijdraagt aan creativiteit, samenwerking en inspiratie.


Contactgegevens

  • Marjo Baayen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Contact

HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN The Hague
The Netherlands

T: +31 (0)70-2045180
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Google Maps