Skip to main content

Security Delta (HSD)

HSD is een nationaal veiligheidscluster waarin bedrijven, kennisinstellingen en overheden hun expertise delen en samenwerken aan maatschappelijke veiligheidsoplossingen. Dit doen we door publiek-private samenwerkingen in het veiligheidsdomein te stimuleren en faciliteren. De ongeveer driehonderd organisaties die zijn aangesloten bij HSD delen de overtuiging dat de veiligheid in een digitaliserende samenleving alleen wordt vergroot als we krachten bundelen. Met elkaar willen een significante bijdrage leveren aan een veiligere (digitale) wereld en een economisch sterker Nederland.

HSD Office

De fysieke ontmoetingsplek van het veiligheidscluster is de HSD Campus in Den Haag. Hier is ook de HSD Office gevestigd, het team dat het ecosysteem organiseert, aanjaagt en verbindt. Door de rol van aanjager ontstaan activiteiten, programma’s en samenwerkingen die er zonder deze inzet en kennis niet (zo snel) zouden komen. Het team combineert inhoudelijke kennis met procesvaardigen en inzicht in het netwerk. Zij weten welke thema’s interessant zijn, wie daarover mee kan praten en hoe gezamenlijk een volgende stap gezet wordt naar vernieuwing. We doen interventies die zorgen voor de implementatie en opschaling van innovaties, zodat deze leiden tot impact

We werken aan de volgende doelstellingen:

  • Kennis vergroten van Nederlandse organisaties over ‘veiligheid in een digitaliserende wereld’. Onze focus ligt op de thema’s 1) Cybersecurity en weerbaarheid, 2) Data en AI/Intel en 3) Slimme Veilige Samenlevingen.
  • Krachtige samenwerkingen tot stand brengen die leiden tot veiligheidsinnovaties. We werken met eindgebruikers aan gezamenlijke innovaties. Het omzetten van idee naar realisatie/valorisatie/product/markt/groei. 
  • Organisaties helpen de nationale en internationale marktte betreden. Daarmee helpen we met het opschalen van innovaties en het uitvoeren van groeistrategieën.
  • Helpen om financieringte regelen voor veiligheidsoplossingen en kapitaal voor groei. Organisaties met innovatieve ideeën koppelen we aan en richten we op financieringsbronnen. Organisaties die op zoek zijn naar kapitaal verbinden we aan investeerders. 
  • Helpen de mismatch tussen vraag en aanbod van security talentzichtbaar te maken en op te lossen. Daarbij zorgen we dat ‘securitytalent.nl’ hét portaal wordt voor security talent.

Contactgegevens

  • Netania Engelbrecht
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Contact

HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN The Hague
The Netherlands

T: +31 (0)70-2045180
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Google Maps