Skip to main content

SHIELD

In SHIELD komen verschillende innovaties van de politie en de gemeente bijeen die bijdragen aan de veiligheid in de stad. Denk aan het detecteren van dronevluchten, crowd management met open databronnen en het automatisch detecteren van vaarverkeer in de haven.

Het grootste project van SHIELD is de Crowd Safety Manager (CSM), waarin ze crowd-data gebruiken om het gedrag, de dreigingspunten en verkeersopstoppingen van menigten te monitoren en te voorspellen. De CSM heeft de vorm van een 3D-kaart en een digitale tweeling die laat zien hoe druk een gebied op een bepaald moment is en hoeveel verkeersopstoppingen er naar dat gebied gaan. Het systeem maakt gebruik van zowel open source-gegevens uit bronnen zoals GPS-gegevens als van gesloten gegevensbronnen in en rond de doelstad. Tevens, in 2023 gaan politie en gemeente samen een aantal nieuwe projecten starten in SHIELD. Zo wordt er een experiment opgezet om (illegale) dronevluchten in Den Haag te detecteren én wordt er onderzoek gedaan naar het slim en privacy vriendelijk uitwisselen van data uit camerabeelden.  

Het doel van SHIELD is dat ook andere steden en eenheden in Nederland profiteren van de kennis die wordt opgedaan. Via de Impact Coalitie Safety & Security worden de ervaringen gedeeld. Deze landelijke samenwerking tussen gemeenten, politie, kennisinstellingen en bedrijven wordt ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Security Delta (HSD).


SHIELD

Contact info:

Max van Meerten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sven de Laaf
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contact

HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN The Hague
The Netherlands

T: +31 (0)70-2045180
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Google Maps