Skip to main content

Stichting Hogeschool Leiden

Wie ben je/wat doe je?

Digital forensics en e-discovery: wat is dat?

Digital Forensics is digitaal sporenonderzoek en vergt speciale kennis en digitaal gereedschap om te graven in het digitale verleden van een (crimineel) bedrijf of organisatie. E-discovery omvat het ontdekken van verbanden en patronen in grote hoeveelheden elektronische documenten en e-mails.

Wat doet het lectoraat?

Het lectoraat houdt zich bezig met toegepast onderzoek gericht op het werkveld van digitale experts bij politie, opsporingsdiensten en bedrijfsleven (e-discovery). Een tweede aandachtsgebied van het onderzoek is het  zoeken van sporen in open internetbronnen, Open Source Intelligence (OSINT)". Een laatste aandachtsgebied  is het onderzoek naar sporen die opgeslagen of gecreëerd worden door slimme apparaten, die onderdeel zijn van het 'Internet of Things (IoT)

De resultaten van het toegepast onderzoek vertaalt het lectoraat direct door naar het onderwijs en naar toepassingen voor samenwerkingspartners in het werkveld.

IoT Forensic Lab

In het IoT Forensic Lab, ook gevestigd op de campus van The Hague Security Delta (HSD), wordt digitaal forensisch onderzoek gedaan waarbij de focus ligt op Internet of Things. Daarnaast wordt dit lab ook gebruikt voor praktijkonderwijs Forensisch ICT binnen onze bachelor opleiding Informatica en bij maatwerktrainingen.

Waarom Den Haag?

De belangrijkste reden voor vestiging in Den Haag is eigenlijk de aanwezigheid van de HSD daar, welke als vanzelf een prachtig netwerk oplevert op het gebied van digitaal onderzoek. In of rond Den Haag zijn veel partners gevestigd waarmee we gezamenlijk onderzoek kunnen doen.

Waarom de HSD campus?

De HSD is een goede community waar we opgenomen zijn in een netwerk van organisaties met hetzelfde doel: het verbeteren van de Body of Knowledge van Forensisch ICT.


Contactgegevens

  • Jos Griffioen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Contact

HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN The Hague
The Netherlands

T: +31 (0)70-2045180
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Google Maps