Skip to main content

Interview HSD Campus huurder Treadstone

Interview HSD Campus huurder Treadstone

 

 

  • Wie is (het bedrijf) ?

ThreadStone Cyber Security is in 2014 gestart met één belangrijke missie: het Nederlandse en Europese internet veiliger maken. Zowel voor grote als kleinere organisaties biedt ThreadStone betrouwbare, praktische en betaalbare cybersecurity-oplossingen die het bedrijf ontwikkelt en levert vanuit Europa. ThreadStone is gevestigd op de The Hague Security Delta.

  • Waar is het bedrijf in gespecialiseerd? 

ThreadStone is gespecialiseerd in het bieden van inzicht op het gebied van cyberweerbaarheid van vooral MKB-ondernemingen. We brengen in kaart waar een organisatie staat en adviseren wat er gedaan kan worden om tot verbetering te komen. Daarbij streven we  ernaar om samen met de klant te komen tot een hoger weerbaarheids- of volwassenheidsniveau op het gebied van informatiebeveiliging. Hiervoor leveren we bijvoorbeeld volledig geautomatiseerde vulnerability scans en phishingcampagnes, die we met ons partnernetwerk van zo’n 70 partners verkopen.

  • Wat zijn leuke projecten waar je aan hebt gewerkt?

Als eerste moet ik dan denken aan het project dat we zijn gestart na het winnen van het HSD Stimuleringsfonds in 2014, waarmee ThreadStone eigenlijk geboren werd. Samen met TNO en WorldStream (een grote hoster) hebben we onze eerste producten kunnen ontwikkelen. Ook de campagne Veilig Zakelijk Internetten, die we samen met MKB Nederland, TNO en de Haagse Hogeschool in opdracht van de ministeries EZK en J&V hebben uitgevoerd, was een mooi project. In mijn ogen kunnen we hierbij nog steeds terugkijken op een succesvolle campagneperiode waar we uiteindelijk zo’n 70 brancheverenigingen in de actie-modus kregen om richting hun achterban te communiceren over de risico’s van cybercrime. Helaas werd het project stopgezet op het moment dat we verder wilden opschalen in de communicatie naar de brancheverenigingen.

  • Waarom heb je gekozen voor de HSD Campus?

Voorwaarde bij het winnen van het HSD Stimuleringsfonds was dat je je zou vestigen op de HSD Campus. Voor ons was dat als startende organisatie een prima plek om dicht bij projectpartner TNO te zitten en goed te kunnen samenwerken. De HSD Campus is voor ons nog steeds een erg prettige plek om te werken.

  • Wat hoop je uit de HSD Campus te halen?

In de eerste plaats gaat het natuurlijk heel praktisch om kantoorruimte. Maar we merken dat de uitstraling van de HSD Campus ons helpt om commercieel succesvol te zijn. We merken ook dat bij het koffieapparaat contacten worden gelegd en dat je veel makkelijker aanschuift bij evenementen (even naar de ruimte lopen en je zit erbij). Ik weet dat er partijen zijn die verwachten dat de HSD zorgt voor aanlevering van opdrachten, maar daar zal je zelf je best voor moeten doen.

  • Wat kunt je de HSD Campus bieden?

We zijn ervaren én gezellige mensen die openstaan voor een goed gesprek - al zeg ik het zelf. Maar belangrijker is, denk ik, dat we proberen mee te denken om de HSD (nog) beter op de kaart te krijgen. Wij zien ook dat je een dorp niet in je eentje bouwt. Alleen door samen te werken kunnen we dingen van de grond krijgen.

  • Wat is een leuk weetje over het bedrijf?

We hebben veel fun facts (die we niet in de openbaarheid brengen…). Wat me meteen te binnen schiet is de naam van onze organisatie. ThreadStone doet bij veel mensen de wenkbrauwen fronzen. ‘Ik ken het ergens van…’ hoor je dan. Zijn jullie niet van Jason Bourne? En jawel, onze naam is afkomstig uit de Jason Bourne-filmreeks. Mijn collega Richard Klein – oprichter van het eerste uur – had deze naam al bedacht toen ik met hem in contact kwam. Een reclamebureau heeft nog geprobeerd om ons op andere gedachten te brengen en heeft allerlei voorstellen voor een andere naam gepresenteerd. Achteraf zijn we superblij dat we daar niet op zijn ingegaan: we merken dat onze naam en ons logo kracht en vertrouwen uitstralen.

René van Etten

Contact

HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN The Hague
The Netherlands

T: +31 (0)70-2045180
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Google Maps